Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da toplu taşımaya zam

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine bugün itibarıyla zam yapıldı.

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine bugün itibarıyla zam yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından alınan karara göre, tam biniş ücreti 15 TL’den 21 TL’ye, öğrenci biniş ücreti ise 7,5 TL’den 10,5 TL’ye yükseldi. Aynı şekilde öğretmen biniş ücreti 11 TL’den 15,5 TL’ye çıktı. Ayrıca, aktarma ücretlerinde de artış yapılarak, tam bilette 7 TL’den 10 TL’ye, öğrenci biletinde 4,5 TL’den 6,5 TL’ye ve öğretmen biletinde ise 5 TL’den 7,5 TL’ye çıkarıldı.

Minibüs tarifelerinde de değişiklik yapılarak, kısa mesafe ücreti 17 TL’den 25 TL’ye, uzun mesafe ücreti ise 20 TL’den 30 TL’ye yükseltildi. Kredi kartıyla yapılan binişlerde ise ücret 18 TL’den 25 TL’ye çıktı. Bu zam kararının, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

ABB, bu zammın gerekçesi olarak son bir yıl içinde asgari ücret, motorin, CNG, yedek parça ve bakım-onarım maliyetlerindeki ciddi artışları gösterdi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bilet fiyatlarının en son 2023 yılında artırıldığı ve bu süre zarfında maliyetlerde yaşanan artışlara rağmen bilet fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Ekonomik şartların zorunlu kıldığı bu zam, ABB tarafından yapılan UKOME toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.