Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Bakanı Fakıbaba: NBŞ’ye karşıyım

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı olmadığını ancak et, şeker gibi kritik sektörlerde devletin regülasyonunun olması gerektiğini belirterek, nişasta bazlı şeker tartışmalarına açıklık getirdi. Fakıbaba, “Hekim olarak ben tatlının da, unlu mamullerin de fazlasına karşıyım. Kaldı ki, nişasta bazlı şekere tam karşıyım. Zaten kotalarını azalttık. Ama nişasta bazlı şekeri tamamen kaldıran ülke yok. Çünkü o kıvamı tutmuyor. Ama bunu mümkün olduğunca azaltmak ve (ürünün) üzerinde ne kadar kullanıldığını yazmak, bunu bilmek tüketicinin hakkıdır” ifadelerini kullandı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık

MARKETLER DİKKAT ETSİN

Bakanlıkta Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Fakıbaba, kıyma ve kuşbaşının 29 ve 31 TL’den satılmasına yönelik projenin istedikleri gibi ilerlediğini söyledi. Vatandaşlardan, yarım veya bir kilodan fazla ürün almamalarını isteyen Fakıbaba, “Market zincirlerindeki arkadaşlar da kar amaçlı olarak almak isteyenlere karşı, ürünleri vermemeleri gerekir. Dar gelirli vatandaşlara katkı, mutfakları şenlensin diye yapılan önemli bir regülasyon projesi bu” dedi.

Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre Fakıbaba: Kurban bayramı için de önlemleri şimdiden ithal hayvan almaya başladıklarını kaydeden Fakıbaba, “Kurbanlık hayvan ithalatı için istediğimiz tarihte olmak üzere, sözleşmeleri imzaladık. Fiyatı regüle edebilecek, üreticiye zarar etmeyecek, tüketiciyi de rahatsız etmeyecek şekilde ve miktarda hayvan ithalatı sözleşmelerini yaptık” ifadelerini kullandı. Fakıbaba, “Seçim erkene alınmasaydı birkaç yıl içinde ithalatı bitirebilecek noktaya geleceğimizi rakamlarla halka anlatabilecektim. Bundan sonra gelecek olan arkadaşın da aynısını yapacağını düşünüyorum” dedi.

Fakıbaba şöyle devam etti:

29-31 TL PROJESİ

“Benim ithalatı genişleterek çok fazla eti getirerek, üreticiyi rahatsız etmek gibi bir derdim yok. ’29-31 lira’ diyorum. Kendi kasabından da istediği zaman 35-36 liraya alabilir, bu da adamı rahatsız etmiyor. ‘Bu benim devamlı kasabım, 4-5 lira fazla veriyorum ama ben de istediğim yerden etimi alıyorum’ diyor. Kasaplar da memnun. Ben kasaplarla da konuşuyorum, ‘Eskiden insanlar 100 gram-200 gram et isterken ve ben rahatsızken, o insanlar icabında market zincirlerine gidiyor, yarım kilo etini alıyor’ diyorlar. Herkesin kendine göre bir pazarı var. Komünist ülkeler gibi ‘tüm fiyatlar eşit olacak’ öyle bir dert içinde değiliz. 29-31 olmasaydı, kıyma kuşbaşı fiyatları çok daha yüksek olacaktı.”

Gıda güvenliğiyle ilgili birçok iddianın zaman zaman gündeme gelmesi sorusuna da yanıt veren Fakıbaba, “Böyle algılar oluşturuluyor. Ben ‘Yüzde 100 böyle birşey yok’ diyemem. Ama yakaladığımız zaman canına okuruz. İnsanlar eroin de esrar da satıyor. Vicdansız insanlar var. Çok az sayıda da olsa bunu yapabilecek insanlar var. Bu dünyanın her yerinde var. Ama biz yakaladığımızda vallahi de canına okuruz, dumanını da attırırız” açıklamasını yaptı” dedi.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.