Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANESTEZİ Mezunları Atanamıyor

Bizler 73 bin mezunu bulunan, atanamayan ANESTEZİ TEKNİKER VE TEKNİSYENLERİYİZ.

Bizler 73 bin mezunu

İşte Anestezi mezunlarının haklı talepleri;

Hastanenin en önemli sağlık personellerinden olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri her yıl katlanan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle mağdur edilmektedir.Bir ameliyatın salimen devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri sağlık kurumlarının bir parçasından ziyade yapıtaşlarıdır.Acillerde,servislerde,yoğun bakımlarda,mavi kodlarda ve tabiki ameliyathanelerde Anesteziye ihtiyaç duyulması bunun en büyük kanıtıdır.Yardımcı sağlık personeli içinde riskli ve bir o kadar da geniş alana etki eden Anestezi Mezunlarının iş alanlarının bu kadar kısıtlı olması alımları sınırlayan en önemli etkenlerden biridir.Bir başka sorun da hemşire,sağlık memuru gibi personellerin 2-3 aylık eğitimle yerimize çalıştırılmasıdır.Yapılan alımlarda Anesteziye üvey evlat muamelesi yapılması biz gençleri umutsuzluk,çaresizlik noktasına getirmiştir. 73BİN “ANESTEZİ MEZUNU”olmasına rağmen 2017 yılında 257 Anestezi Teknikeri,45 Anestezi Teknisyeni kamuya istihdam edilmiştir.Yapılacak alımlarda artık “ANESTEZİ TEKNİKER VE TEKNİSYENLERİNİN”göz ardı edilmemesini ve 73 bin gencin sesine kulak verilmesini istiyoruz.

ANESTEZİNİN SORUNLARI VE TALEPLERİ
1-Anestezi alımları yetersiz kalmakta, kadrolu personelin sözleşmeliye, sözleşmeli personelin kadroluya tekrar tercih vermesi sonucunda ihtiyaç karşılanamamak ta ve açılan kadrolar boşuna işgal edilmektedir. Bu durum yüksek puan alanlardan geriye kalanlara bir fayda sağlamamakla beraber aynı kişilerin yer değiştirmesinden başka bir işe yaramamaktadır. Bu durumun önüne geçilmelidir.

2- Anestezi çalışma alanının sadece ameliyathane ile sınırlandırılmaması, iş tanımının yeniden düzenlenerek yoğun bakım , acil servis ve diğer sağlık personeli olarak görev alması gerektiğinin yanı sıra; Anestezi teknikeri :
Farmakolojik bilgisi, narkotik ilaç takibi, arteriyel girişim ve takibi, santral venözkateter takibi ve kullanımı, monitör takibi, vantilatör takibi, solunum ve kalp durmasın durumlarında hastaya müdahale ve hayata döndürülmesi, hastahanenin dış işlemlerde yoğun bakım hastalarının mr bt gibi bölümlere sevkinde sedasyon ile desteklenip vital bulgularını takibi, bu donanımlara aldığı eğitim ve meslek tecrübesiyle yoğun bakımlarda ve acil servisler de çalışmayı çoktan hak etmiştir.

3- Hemşire, sağlık memuru v.s kişilerin 2-3 aylık sertifika eğitimi ile ameliyatlarda anestezi teknikeri yerine çalıştırılması ve açığı bu şekilde kapatmaya çalışmaları yanlış bir uygulamadır.

4-Hastahaneler de eleman eksikliğini fazla mesailer ile kapatmaya çalışılmasından dolayı personel eksiklikleri görülmemektedir. Bu durumda personellere fazla iş yükü binmektedir.Bu durum çözüme kavuşturulmalı ve anestezi personelinin iş yükü hafifletilmelidir.

5-Skopi ve anestezik ilaçlara sürekli mağdur kalınıyor ve bu tehlikeler göz ardı edilmektedir. Bu durumun önüne geçilmelidir.

6-Birçok hastanede mavi kod ekiplerinin olmaması dolayısı ile vakalara birimdeki teknikerler müdahale etmektedir. Bu durum ameliyathanede açık verilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sadece mavi kod için bir ekip oluşturulmalıdır.

7- Taşeron işçilerden dolayı alımlar kısıtlı olmaktadır. Bu duruma müdahale edilmeli ve tek çatı altında toplanılmalıdır.

8- Farmakolojik ve acil müdahale konusunda eğitimli olan anestezi teknikerleri sadece ameliyathanelerde kısıtlı kalmaktadır. Anestezinin önü açılmalı ve ameliyathane dışında da görev verilmelidir.

9-Kayıt dışı istihdam ve maaşlar SGK ya düşük bildirilmektedir. Bu durum önlenmelidir.

10-Emekliliği gelmiş geçmiş kişiler hala mesleğe devam etmektedir. Bu kişilerin emekli maaşları düzenlenip çıkışları verilmeli.

11- İhtiyaç olduğu halde atama yapılmamakta, kalıcı çözüm üretilmemekte, periferlerde rotasyon yapılmaktadır. Yüksek sayıda kadro verilmeli, kalıcı çözüm üretilmelidir.

12-Üniversite hastane alımlarında daha adaletli olması için KPSS puanlarının başvurulardaki tek şart olması.
Saygılarımızla